Αναλαμβάνουμε περιηγήσεις σε όλη την Καβάλα!

Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους & τουριστικούς προορισμούς


Η EUROTAXI KAVALA προτείνει κάποιες διαδρομές περιηγήσεων, μέσα και έξω από την πόλη, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να πάρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας και της ομορφιάς της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας.

Οι διαδρομές που προτείνονται είναι προαιρετικές και μπορούν να διαμορφωθούν όπως αποφασίσει ο πελάτης. Η ενδεικτική τιμή των περιηγήσεων είναι περίπου 30 ευρώ ανά ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι οδηγοί θα είναι, διαρκώς, μαζί με τον πελάτη για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους τουρίστες στην εκδρομή τους!

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1

➞ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
radio-taxi-kavala-logo

Παλιά πόλη: Ιμαρέτ – το σπίτι του Μεχμέτ Αλή Κάστρο-Καμάρες
Απόσταση από το λιμάνι: 5 χλμ. – Συνολική Διάρκεια: 2 ½ ώρες
Μοναστήρι Αποστόλου Σύλλα: Θέα από το ψηλότερο σημείο της πόλης – Αρχαία Εγνατία Οδός
Τοπικό Αποστακτήριο: Κέρασμα με ούζο και τοπικά προϊόντα
Αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας: επίσκεψη

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2

➞ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΛΟΦΩΝ – BEACH BARS
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το Λιμάνι 20 χλμ.
Συνολική διάρκεια: 3 ώρες
Αμμόλοφοι: πλήρως οργανωμένα beach bars με δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3

➞ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το λιμάνι: 40 χλμ.
Συνολική διάρκεια: 3 ½ ώρες
Μονή Παναγίας: Παλαιότερο Μοναστήρι της Ευρώπης
Τοπικό Αποστακτήριο: Κέρασμα με ούζο και τοπικά προϊόντα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4

➞ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το λιμάνι: 15 χλμ.
Συνολική Διάρκεια: 2 ½ ώρες
Παλαιά Καβάλα: Πεζοπορία 3 χλμ., εκπληκτική φύση, ποτάμι και καταρράκτης
Τοπικό Αποστακτήριο: Κέρασμα με ούζο και τοπικά προϊόντα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5


➞ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ-ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΥΔΙΑΣ
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το λιμάνι: 15 χλμ.
Συνολική Διάρκεια: 3 ή 3 ½ ώρες (εξαρτάται από το αν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Λασπόλουτρα)
Φίλιπποι: Αρχαίο θέατρο – Αρχαιολογικός χώρος – Αρχαία Εγνατία Οδός
Λυδία: Βαπτιστήριο της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής
Λασπόλουτρα: Προαιρετική Επίσκεψη
Τοπικό Αποστακτήριο: Κέρασμα με ούζο και τοπικά προϊόντα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6

➞ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το Λιμάνι : 55 χλμ
Συνολική Διάρκεια: 3 ½ ώρες
ΞΑΝΘΗ: Παλιά Πόλη , Λαογραφικό Μουσείο, Μουσείο Σκιών

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7

➞ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το λιμάνι: 45 χλμ.
Συνολική Διάρκεια: 3-6½ ώρες (εξαρτάται από τις επιπλέον δραστηριότητες. Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες και η ενοικίαση του εξοπλισμού. Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.riverland.gr)
Στενά Νέστου: Πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι, εκπληκτική φύση! Προαιρετικές δραστηριότητες: τοξοβολία, Mountain bike, flying fox, Canoe Kayak.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8

➞ ΔΕΛΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥΝΕΣΤΟΥ (Canoe Kayak)

radio-taxi-kavala-logo

Απόσταση από το λιμάνι: 44 χλμ.
Συνολική Διάρκεια: 4 ½ ώρες (εξαρτάται από τις επιπλέον δραστηριότητες. Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες και η ενοικίαση του εξοπλισμού. Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.riverland.gr)

ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Αναχώρηση με ειδικά 4x4 οχήματα – εκπληκτική φύση! Κωπηλασία σε μια πολύ εύκολη διαδρομή, μέσα σε ένα πραγματικό καταφύγιο της άγριας ζωής, καταλήγοντας στη θάλασσα.

parallax background
 

Για οποιεσδήποτε άλλες μετακινήσεις ή υπηρεσίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο: 2510232001-04

Γνωρίστε την Καβάλα


Η Καβάλα παραμένει μια πόλη αθεράπευτα Ελληνική και Χριστιανική, με το βυζαντινό κάστρο-αιώνιο φύλακά της, με το πρώτο χριστιανικό κήρυγμα να ακούγεται στην Ευρώπη από τα χείλη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και το βαπτιστήριο, όπου η Λυδία έγινε η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή.

Διακοπές στην Καβάλα σημαίνει αποχαιρετισμός στη μονοτονία. Το βεβαιώνει η ζωντάνια και το κέφι των ανθρώπων της, το υπογράφουν τα χίλια γοητευτικά πρόσωπα της φυσικής της ομορφιάς. Σύγχρονη υποδομή διαμονής, θαλάσσια σπορ, περίπατοι στη γραφική παλιά πόλη, διασκέδαση για κάθε γούστο και ηλικία, αγορές, μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Μια πανδαισία εμπειριών!

Στα καφενεία στο λιμάνι, στις συνοικίες και στο κέντρο για τάβλι, καφέ, ουζάκι ή γλυκό. Στις ταβέρνες μια αφάνταστη ποικιλία και μύριες παραδοσιακές καβαλιώτικες συνταγές και φρέσκο ψάρι.

Η Καβάλα ήταν λιμάνι από την αρχαιότητα. Ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. με το όνομα Νεάπολις σαν αποικία των Θασίων.

Εδώ πάτησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος ο Απόστολος Παύλος το 49 μ.Χ., απ’ όπου συνέχισε για τους Φιλίππους. Η πόλη έχει πίσω της μια πολυτάραχη ιστορία. Κατά καιρούς κατακτήθηκε από Φράγκους, Τούρκους, Ενετούς, αλλά και Βουλγάρους στον Α’ & Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκοκρατία, από το 1371 μέχρι το 1912, είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πόλη. Μεταξύ των καταλοίπων εκείνης της περιόδου είναι το υδραγωγείο της Καβάλας, που χρονολογείται όχι από τη ρωμαϊκή, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από το 16ο αιώνα. Στο ανατολικό άκρο του λιμανιού δεσπόζει ένα κάστρο. Τα επιβλητικά του τείχη, από το 10ο και 16ο αιώνα, είναι μια εντυπωσιακή εικόνα, ιδίως, το βράδυ που είναι φωτισμένα.

Εντός των τειχών βρίσκεται η περιοχή της πόλης γνωστή ως Παναγία, ένα υπέροχο μέρος για περιπλάνηση, με δαιδαλώδη σοκάκια και σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα. Σ’ ένα από αυτά γεννήθηκε ο Μεχμέτ Αλή (1769-1849), ο οποίος αργότερα έγινε πασάς της Αιγύπτου. Θα το αναγνωρίσετε από το μπρούντζινο έφιππο άγαλμά του. Θα ξεναγηθείτε στον κήπο και στα μεγαλοπρεπή δωμάτια, μεταξύ των οποίων και ένας χώρος για το χαρέμι!

Το πιο χαρακτηριστικό κτίσμα είναι το Ιμαρέτ με θέα στο λιμάνι, στα δεξιά ενός από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής του κάστρου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ισλαμικό κτίσμα της Ευρώπης, το οποίο κατασκεύασε ο Μεχμέτ Αλή.

Αρχικά παρείχε στέγη και τροφή σε φοιτητές Θεολογίας, ενώ ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης μετατράπηκε σε εστιατόριο, με σαφώς ακριβότερα γεύματα, αλλά και υπέροχη θέα στο λιμάνι.

Οι Καμάρες –το Παλιό Υδραγωγείο είναι έργο του σουλτάνου Σουλεϊμάν Β’ (1530 μ.Χ. περίπου). Χρησίμευε για τη μεταφορά του νερού από τις πηγές του Συμβόλου όρους στην παλιά πόλη. Το μεγαλοπρεπές μνημείο αποτελείται από 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 52 μέτρα.

Στο άλλο άκρο του λιμανιού βρίσκεται το Αρχαιολογικό μουσείο, με ευρήματα από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως Οι Φίλιπποι. Κάποια από τα καλύτερα εκθέματα προέρχονται από τα Άβδηρα, όπως μια έξοχη ψηφιδωτή αναπαράσταση δελφινιών και μια μεγάλη σαρκοφάγος που σώζονται τα αρχικά της χρώματα. Από τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, θα δείτε κάποια υπέροχα δαφνοστέφανα που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. Υπάρχουν επίσης πλούσιες συλλογές κεραμικών, κοσμημάτων, νομισμάτων, αγαλμάτων.

Το Μουσείο Λαϊκής και Σύγχρονης Τέχνης, γνωστό και ως Δημοτικό Μουσείο, είναι άριστο δείγμα του είδους του, καθώς είναι αφιερωμένο όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στην πιο σύγχρονη τέχνη. Στα ωραιότερα εκθέματα συγκαταλέγονται τα γλυπτά του Πολυγνώτου Βαγή (1894-1965), ενός καλλιτέχνη από το νησί της Θάσου.

Σε άλλες αίθουσες υπάρχουν εκθέματα παραδοσιακών λαϊκών ενδυμάτων, αλλά και οικιακών εργαλείων.

Στο Μουσείο Καπνού εκθέτονται αντικείμενα από τη διαδικασία εργασίας συγκομιδής του καπνού έως την πώληση σε εμπόρους. Η συλλογή του Μουσείου Καπνού στην Καβάλα είναι εξαιρετικά πλούσια. Περιλαμβάνει αντικείμενα καλλιέργειας καπνού, μηχανήματα εμπορικής επεξεργασίας του, φωτογραφικό υλικό, σπάνια ντοκουμέντα

parallax background
 

Επικοινωνήστε με τη EUROTAXI KAVALA, εμπιστευθείτε μας για ασφαλείς μετακινήσεις!